Балът на изненадите

Играчи в escape room във Варна

„Балът на изненадите“ е пъзел стая (по-популярно като real life room escape game или escape room) създадена от Escape House в центъра на град Варна, България.

Стаята има две нива на трудност – нормално и трудно. Въпреки обявеното като нормално, първото ниво на трудност е удачно развлечение за редови и нови играчи, тъй като има собствен чар и предизвикателства. За да се преборите с нормалното ниво на трудност на стаята, ще трябва да впрегнете отборен дух, дедукция, логическо мислене и способностите си за решаване на загадки, тъй като то изобщо не е лесно. Атмосферата на венецианския маскен бал ще ви потопи в своята магия и ще ви изненада с неочакваните си събития. Стаята със сигурност ще ви остави дълготрайни емоции и спомени породени от мистиката, тайнствеността и магията заключени зад затварящата се врата зад вас.

Трудната версия на играта е насочена към по-опитни играчи, които искат да вложат повече усилие за решаването на загадките – с по-малко подсказки и без много помощ. Отборите избрали да разгадаят трудното ниво на стаята, ще се борят с няколко допълнителни загадки и ще трябва по-усърдно да търсят значимите предмети, които ще ги изведат отвъд прага на изхода.

Escape House не е единственото място във Варна за развлечения от типа escape room, но със сигурност е място, което ще ви даде немалка доза забавление – намерете ключа!